HighlightStiri

Porsche Boxster, editie aniversara de 25 de ani

De 18 ianuarie 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Din 1996, anul lansarii primei generatii, Porsche Boxster s-a vandut in 357.000 de unitati si a ajuns la a patra generatie. Pentru a marca momentul, Porsche a lansat o editie aniversara de 1.250 de exemplare. Modelul are o personalizare unica, remarcandu-se la exterior prin elementele de culoare galben-maroniu: o sectiune a spoilerului frontal, prizele de aer de pe portiere, jantele si inscriptia “25” de pe capacul portbagajului. 

Pentru caroserie sunt disponibile trei nuante metalizate, gri, negru si alb. Un alt detaliu particular este busonul rezervorului de benzina cu aspect de aluminiu si semnatura Porsche din gama Exclusive Design. Inscriptia Boxster 25 este embosata pe soft top, si mai apare pe praguri, pe plansa de bord in zona pasagerului si pe cadranele din spatele volanului. Alte detalii particulare ale habitaclului sunt insertiile de aluminiu, scaune sport cu reglaje electrice si volanul multifunctional incalzit GT. Pentru a realiza o legatura stilistica cu prima generatie, modelul aniversar poate fi comandat cu tapiterie si soft top rosii sau complet negre.

Singura motorizare disponibila este boxerul aspirat de 4 litri, cu sase cilindri, care echipeaza 718 Boxster GTS si care dezvolta 400 CP. Clientii pot opta fie pentru cutia de viteze manuala cu sase trepte, fie pentru transmisia automata PDK, cu sapte trepte, in vreme ce pachetul Sport Chrono este oferit in standard.

Mai sunt prezente, in serie, suspensia activa sport (PASM) cu garda redusa cu 10 mm si Porsche Torque Vectoring cu diferential mecanic cu alunecare limitata. Masina nu are limitare de viteza, asa ca poate ajunge la 293 km/h, iar in varianta cu PDK ajunge de la 0 la 100 km/h in 4 secunde.

Share