Stiri

Porsche cumpara 10% din Rimac, croatii care dezvolta supercaruri electrice

De 20 iunie 2018No Comments

Porsche a anuntat acum cateva zile numele primului sau model electric: Taycan.  Drept urmare, au devenit clare intentiile marcii germane pentru segmentul de poata al vehiculelor electrice.

Pentru a-si asigura viitorul electric, Porsche anunta preluarea a 10% din compania Rimac, specializata in supercaruri electrice de inalta performanta. Compania croata Rimac se axeaza pe dezvoltarea bateriilor litiu-ion puternice si a sistemelor de propulsie suta la suta electrice.

Rimac a dat lovitura prin Concept One si C Two, supercaruri care au atras atentia comunitatii auto internationale prin cifrele performantelor dar si designul propus. Rimac, companie care a ajuns la 400 de angajati, dezvolta, de aemenea, si interfate human-machine dar si biciclete electrice.

In acest moment nu e clar care va fi implicarea marcii Porsche in procesul de dezvoltare al croatilor, insa CEO-ul Mate Rimac spune ca firma sa va putea deveni un furnizor de sisteme si solutii pentru jucatorii din industrie care doresc electrificarea gamei.

Share

Leave a Reply

one × 5 =