Stiri

Porsche da tonul modelelor electrice cu Mission E Concept

De 14 septembrie 2015septembrie 16th, 2015No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

574709370271726826

Din cand in cand, Porsche trezeste lumea auto din amorteala cu cate un concept care ne arata cum trebuie facuta o masina, de acesta data cei mai vizati fiind americanii de la Tesla.

Mission E este un concept de model electric ce ofera performate de top, spatiu pentru patru persoane, propulsie electrica si daca toate aceste nu sunt o noutate, mai adaugam posibilitatea de a incarca 80% din baterie in 15 minute, pentru o autonomie de 400 km. Suna interesant?

La bord se afla doua motoare electrice cu o putere totala combinata de 600 CP, ce sunt repartizate cate unul pentru fiacare punte. Cu tractiune integrala si fara tunel median pentru transmisie, Mission E Concept are un centru de greutate foarte coborat, ajutat si de amplasarea bateriilor in podea. La capitolul performante, masuratorile constructorului german indica un timp de 3,5 secunde pentru atingerea vitezei de 100 km/h si de 12 secunde pentru 200 km/h.

In habitaclu nu veti gasi nici un buton in afara de maneta schimbatorului de viteze, toate functiile fiind preluate de ecranele cu tehnologie OLED ce se intind pana in dreptul scaunului pasagerului. O camera video plasata in partea de jos a instrumentarului va urmarii privirea soferului pentru a determina catre care momenzi este indreptata atentia.

Cu o autonomie maxima de 500 km si posibilitatea incarcarii in proportie de 80% a bateriei in doar 15 minute,  suntem convinsi ca acesta platforma isi va gasi locul intr-un model de serie pana in 2020, iar despre designul futurist al acestui concept putem sa spunem doar ca nu vom fi surprinsi sa constatam ca urmatoarea generatie Panamera ii va semana.

Share

Leave a Reply

six + fourteen =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373