Stiri

Porsche este investigat pentru fraudarea testelor de eminii in Germania

Autoritatile germane au anuntat demararea unei anchete cu privire la felul in care motoarele diesel produse de Porsche au trecut testele de emisii, extinzand astfel acuzatiile aduse constructorilor Volkswagen si Audi.

Scandalul international in care a fost implicat grupul Volkswagena a atras numeroase procese finalizate cu despagubiri de mai multe miliarde de euro, atat in Statele Unite cat si in Europa. Dupa ce apele s-au mai linistit, procurorii cauta acum vinovati printre angajatii constructorilor implicati, printre care se afla si Porsche.

Porsche a scapat pana acum de lumina reflectoarelor, dar investigatiile recente au scos la iveala posibile nereguli la  modelele echipate cu motoare turbo-diesel, insa autoritatile nu au dat mai multe detalii. Oficialii Porsche ne asigura insa ca nici un model nu are instalat un program pentru depistarea testelor de noxe.

Audi este investigat pentru folosirea ecestor dispozitive pe modelele A7 si A8 construite intre 2009 si 2013, fortand rechemarea acestora in service pentru inlocuire. In urma scandalului Dieselgate, grupul Volkswagen a decis sa retraga aproape complet motoarele diesel de pe piata americana, insa exista zvonuri ca demersurile autoritatilor s-ar putea extinde si la motoarele pe benzina.

Share

Leave a Reply

thirteen + twelve =