Stiri

Porsche: Formula 1 nu rasplateste producatorii auto

De 24 aprilie 2013No Comments

Porsche crede ca transferul de tehnologie dinspre circuit catre modelul de serie se poate face mult mai bine din competitiile de turisme decat din Formula 1. Porsche a refuzat Formula 1 si a ales alte competitii automobilistice de masini pentru ca nu crede ca tehnologiile din Formula 1 au mare relevanta pentru masinile destinate publicului, potrivit lui Wolfgang Hatz, seful departamentului de Cercetare si Dezvoltare.

Marca germana va concura in cursa de 24 h de la Le Mans in 2014 cu un bolid hibrid despre care se spune ca a facut transferul de tehnologie in ambele directii cu Porsche 918 Spyder, un viitor rival pentru LaFerrari si McLaren P1. „Suntem o companie care construieste masini sport. Porsche a trait transformarea de la masini de curse la masini de sosea si din acest motiv a devenit clar acum 2-3 ani ca trebuie sa ne intoarcem in motorsport. Atunci am avut de ales intre Formula 1 si celelalte competitii de top”, a declarat Hatz.

Oficialul marcii din Stuttgart a mai spus ca nu exista o relevanta reala pentru dezvoltarea masinilor in Formula 1, dand exemplul importantei mai mici pe care o are sasiul si motorul. Hatz a recunoscut ca aerul este foarte tare in Formula 1, dar nu a gasit o relevanta pentru obiectivele companiei Porsche. 

Share

Leave a Reply

4 × five =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373