Stiri

Porsche Macan, ultimul facelift pentru actuala generatie

De 21 iulie 2021iulie 22nd, 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Cu un an inainte de schimbarea generatiei, gama Macan a primit un facelift discret. Familia este formata acum din versiunea de baza, urmata de modelele S si GTS. Aceasta din urma aduce elementele negre pe caroserie, inclusiv difuzorul spate care este restilizat. Oricum, la exterior modificarile sunt mai putin vizibile decat in habitaclu, caroseria limitandu-se la primirea unei grile frontale modificate, faruri LED in standard ;i jante noi, cu dimensiuni intre 19 si 21 de inci.

In habitaclu, consola centrala redesenata, alaturi de zona schimbatorului de viteze, udenunde au disparut butoanele fizice in favoarea tastelor capacitive, il aduc pe Macan la nivelul estetic la care au ajuns Cayenne si noul Panamera fastback. De asemenea, levierul cutiei de viteze este mai mic in dimensiuni. Sistemul de infotainment, cu diplay de 10,9 inci ar putea primi ultima versiune de soft Porsche, aflata la a sasea generatie, iar ceasul analog de pe centru consolei, care venea la pachet exclusiv cu pachetul optional Sport Chrono, a devenit dotare standard. 

Macan GTS devine cel mai puternic model al gamei (Turbo iese din oferta), cu 440 CP (+60 CP fata de modelul fara facelift), urmat de S, cu 380 CP (adaos de 26 CP), ambele fiind echipate cu motorul V6 biturbo, de 2.9 litri. Pentru GTS, Porsche Active Suspension Management (PASM) a fost special adaptata in setari, fiind standard inclusivmpentru versiune S si optional pentru versiunea de intrare in gama, denumita simplu, Macan. Din 2014 si pana in prezent, Macan s-a vandut in peste 600.000 de unitati la nivel mondial, peste 80% din clienti fiind noi pentru Porsche. 

Share