Stiri

Porsche si-a ales cele mai valoroase 5 masini din istoria sa

De 6 decembrie 2018No Comments

Seria de clipuri video prin care Porsche rascoleste prin istoria sa, denumita Top 5, continua cu un episod dedicat celor mai valoroase masini ale marcii din intrega existenta a companiei din Stuttgart. Cele 5 automobile include de Porsche in acest top isi pot disputa chiar si tiulul de cele mai bune Porsche-uri din istorie. Cum clasamentele sunt oricum subiective, Porsche se limiteaza de aceasta data sa ofere un top 5 al celor mai scumpe masini.

Marca germana scoate in evidenta modelul Porsche 550A Spyder din 1956, facut celebru in urma unei evident foarte trist. Este masina in care a decedat legendarul actor James Dean, rebelul fara cauza al unei generatii care statea sa se nasca dupa ororile celui de Al Doilea Razboi Mondial.

Din cel mai nou top 5 realizat de Porsche nu putea lipsi modelul provenit din lumea curselor – 911 GT1-, construit in 20 de exemplare, pentru a fi omologat pentru sosea.

Printre cele mai valoroase modele se numara campionii din cursele de automobilism, modele precum Porsche 956 din 1983, model care a detinut recordul pe Nurburgring timp de 35 de ani.  Propulsat de un motor turbo cu 6 cilindri in linie,  Porsche 956 dezvolta 600 cai putere si putea depasi 350 km/h.

Lista completa a celor mai valoroase modele pe care Porsche le-a ales din istoria sa este oferita in clipul de mai jos!

Share

Leave a Reply

2 × four =