HighlightStiri

Porsche si Lucasfilm au desenat o nava spatiala dedicata Star Wars

De 13 decembrie 2019No Comments
; ; ; ;

Cele doua companii au colaborat vreme de doua luni, imaginand mai multe schite in cele doua studiouri de design din Weissach si San Franciso, pana la luarea deciziei finale. Nava SF, denumita Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter va fi prezentata ca un un model la scara redusa (1,5 metri) la Los Angeles, cu ocazia premierei filmului Star Wars: The Rise of Skywalker.

Partea posterioara, cu guri de ventilatie si al treilea stop de frana integrat au fost inspirate de generatia actuala 911, iar sectiunea mediana a navei afiseaza bagheta luminoasa, specifica noilor modele Porsche. Criteriile de proiectare Porsche au fost aplicate si la interior: instrumentele din cabina sunt aliniate pe directia soferului, in vreme ce pozitia joasa a scaunului este o reminiscenta a ergonomiei din Porsche 918 Spyder. Designul respecta un principiu de baza caracteristic marcii: toate elementele de pe exterior au o functie clara, iar caracteristicile pur vizuale au fost in mare parte eliminate.

„Forma de baza a cabinei, care plonjeaza catre turbine, stabileste o paralela vizuala cu designul modelelor 911 si Taycan.” a declarat Michael Maurer, Vice Presedinte Design Porsche.

Share

Leave a Reply

four − 1 =