Stiri

Porsche vrea un motor boxer cu patru cilindri

De 9 aprilie 2013No Comments

Noul propulsor va fi tot boxer si va echipa viitorul “Baby Cayman” precum si versiunea de top Boxster/Cayman.

Conform celor de la flat6news.com, Porsche va introduce in cel mult un an un nou motor boxer cu patru cilindri su turbocompresor.

Noul motor va fi realizat di aluminiu si este derivat din actualul motor de 3,8 litri cu sase cilindri care se gasete pe modelul Carrera S.

Dotat cu sistemul Direct Fuel Injection (DFI), VarioCam Plus si un turbocompresor, noul motor de 2,5 litri va oferi o putere maxima de 350 CP si un cuplu de 488 Nm, linia rosie a turometrului incepand de la 7.500 rpm.

Transmisia va fi asigurata de o cutie de viteze semiautomata PDK cu sapte trepte, care va fi disponibila optional, si o cutie de viteze manuala cu sase trepte.

Fanii ar putea fi deranjati de faptul ca cea mai puternica versiune Cayman/Boxter va avea un motor cu patru cilindri, restul modelelor avand propulsoare cu sase cilindri, insa performantele acestuia vin la pachet cu un consum mai mic de combustibil.

O versiune fara turbocompresor a acestui motor va debuta in 2015, cand este programat sa apara un model mai mic decat actualul Cayman.

Share

Leave a Reply

five × one =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373