Stiri

Poti vorbi cu masina, datorita unei noi tehnologii Volvo-Microsoft

De 6 ianuarie 2016No Comments

Volvo Microsoft Band 2Volvo si Microsoft au lucrat impreuna la o noua tehnologie, prezentata in premiera mondiala la CES 2016, care permite soferilor sa vorbeasca cu masinile lor. Cu ajutorul unui dispozitiv Microsoft – Band 2 – proprietarii de masini Volvo vor putea sa-si transforme automobilele intr-un adevarat KITT (serial american in care un automobil comunica cu soferul –n.r.) al anului 2016.

Noua tehnologie Volvo-Microsoft nu este deloc insa una fictionala. Soferul poate comanda prin voice control masinii sa inchida geamurile, sa blocheze usile, sa dea drumul la climatizare, sa porneasca avariile, sa-i localizeze pe harta diferite destinatii sau chiar sa claxoneze.

Pentru a functiona, soferii trebuie sa instaleze o aplicatie pe telefonul mobil – Volvo on Call -, care permite practic aplicarea comenzilor.

Ceea ce este cu adevarat important este ca Volvo va lansa aplicatia incepand din aceasta primavara, pentru inceput in tari precum SUA, Marea Britanie, Polonia, Rusia, Canada, China, Suedia, Germania, Franta, Italia, Olanda, Belgia, Luxemburg, Elvetia, Austria, Spania, Portugalia, Norvegia, Finlanda, Danemarca si Brazilia.

Share

Leave a Reply

4 + fourteen =