Stiri

Premierul anunta o retea de autostrazi care va lega 15 mari orase

De 3 decembrie 2013No Comments

Premierul roman, Victor Ponta, a prezentat astazi planul de autostrazi ce urmeaza sa fie construite in urmatorii ani. Liderul guvernului nu a facut in fapt decat sa promita un sistem rapid de sosele care leaga 15 orase, fara sa prezinte o strategie anume sau sa nominalizeze orasele.

Ponta a spus ca cele mai mari 15 orase ale tarii, in afara Bucurestiului, vor fi conectate la noul sistem de autostrazi. „Exista doar patru surse de finantare din fondurile de coeziune. Avem trei miliarde de euro mari si lati, cu totul sunt sase, dar trei merg la feroviar si trei pot fi folositi pentru autostrazi. Avem posibilitatea de concesiune sau parteneriat public-privat, daca fondurile de la stat nu depasesc 49%. Daca depasesc, intra pe deficit, vom avea intre 750 milioane si un miliard de euro anual de la acciza de combustibil pentru constructia de autostrazi”, a declarat premierul, conform Digi24.

Romania are in acest moment circa 530 de kilometri de autostrada construiti. 

Share

Leave a Reply

fourteen − three =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373