Special

Premii la Pebble Beach pentru un Rolls-Royce care apartine lui Ion Tiriac

De 17 august 2015No Comments
; ; ; ; ; ; ;

Tiriac Collection_Pebble Beach 2015 (4)

Ediția curentă a renumitului concurs de eleganță de la Pebble Beach, California, dedicate automobilelor de epocă, a premiat modelul Rolls-Royce Phantom IV Hooper Sedanca de Ville din anul 1952, aparținând  lui Ion Țiriac, cu locul I la categoria“Rolls-Royce and Bentley Postwar”, fiind astfel validat drept cel mai bine restaurant vehicul din secțiunea sa.

Acestui premiu i s-a alăturat distincția “Lucius Beebe Trophy”, acordată autovehiculului pe care juriul îl consideră a fi în asentimentu lui Lucius Beebe –unul dintre primii membri ai juriului acestui concurs.

Între anii 1950 şi 1956 au fost fabricate 18 unităţi Rolls-Royce Phantom IV, care puteau fi achiziționate exclusiv de capete încoronate sau şefi de stat. Dintre acestea, doar 16 mai există astăzi. Toate exemplarele din acest model unic au caroserii realizate de constructori independenţi, în cazul Rolls-Royce Phantom IV Sedanca de Ville acesta fiind Hooper & Co. Ltd, iar capota lor este dominată de varianta îngenuncheată a statuetei „Spirit of Ecstasy”.

Exemplarul Rolls-Royce Phantom IV câștigător la ediția din 2015 a concursului de la Pebble Beach și parte a Ţiriac Collection a fost deținut anterior deAga Khan al III-lea, al 48-lea Imam al comunităţii Nizari Ismaili, care a fost totodată și primul proprietar al automobilului.

Ţiriac Collection este singura galerie care reunește în prezent toate cele 6 modele Phantom ale seriei I-VI.

Galeria Țiriac Collection include 150 de modele emblematice aparținând celor mai importanți producători auto din lume. Programul de vizitare este de vineri până duminică, în intervalul orar 10:00-20:00.

Share

Leave a Reply

eighteen − 8 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373