Stiri

Premiu de design pentru Mitsubishi Eclipse Cross

De 5 octombrie 2018No Comments

SUV-ul compact Mitsubishi Eclipse Cross a fost desemnat castigator al premiului “Good Design Award 2018” de catre Institutul de promovare a designului din Japonia.

Comitetul “Good Design Award” a apreciat design-ul noului Mitsubishi Eclipse Cross, argumentand: „Profilul intraznet este foarte atragator. Atentia la detalii este evidenta, linia orizontala care taie abrupt in laterale este distinctiva si creeaza un aspect unificat, in timp ce pe de alta parte divizeaza orizontal luneta pentru a pastra o vizibilitate buna. Am fost, de asemenea, impresionati de modul in care designul utilizeaza diferite sectiuni transversale pentru marginea plafonului, pentru a crea o silueta asemanatoare unui coupe, oferind in acelasi timp spatiul si confortul interior specifice unui SUV”.

Dinamic, inovator si provocator, Eclipse Cross este noul SUV Coupé Mitsubishi Motors, cu aspect atractiv si un stil de condus sportiv, care inaugureaza noul limbaj de design al producatorului japonez Mitsubishi Motors Corporation, aducand segmentului o multime de caracteristici inovatoare.

Design-ul modelului Eclipse Cross este evidentiat prin contururile extrem de dinamice ale vehiculului, asemenea liniilor unui atlet pozitionat pe locul de start. Linia mediana in forma de pana a vehiculului accentuaza senzatia de miscare specifica formatului de coupé – o senzatie de dinamism accentuata mai departe de unghiul rapid al lunetei, ampatamentul lung si proportiile scurte ale consolei-spate sau de aripile solide de pe fata si spate. Linia superioara invaluie partea din spate a masinii cu un efect de linie de start sub luneta caracteristica divizata.

Atentia la detalii este evidenta, fie ca este vorba de stergatorul lunetei – pozitionat sub spoilerul superior, pentru a nu deranja vizibilitatea si a nu interfera cu imaginea stilata – sau de tetierele spate complet retractabile – articolele ergonomice intr-o concordanta vizuala perfecta cu conceptul SUV-urilor, acoperisul dublu – o referinta directa la sporturile cu motor dar si o modalitate eleganta de a creste inaltimea si de a spori aerodinamica autovehiculului.

Evolutia identitatii vizuale puternic expresiva „DYNAMIC SHIELD”, unde lampile de ceata si semnalizatoarele pentru viraje sunt asezate mai jos in suporturi mai indraznete, in timp ce unitatile cu faruri LED si lampi pe timp de zi sunt acum pozitionate mai sus, detaliile fine precum grila superioara, contribuie la caracterul sportiv al masinii. 

Pentru a sustine mai bine pozitionarea calitativa a marcii, echipa de design MMC a decis de asemenea sa imbunatateasca semnificativ nivelul calitatii percepute la interior. Incepand cu modelul Eclipse Cross, alegerea materialelor, texturilor, culorilor, formelor, etc. corespunde mai bine conceptului de maiestrie japoneza, potrivita unei „Maison Japonaise de Qualité (firme japoneze de calitate)” cu o vechime de peste o suta de ani.

 

Share

Leave a Reply

two × four =