Stiri

Presedintele Chinei interzice inmatricularea masinilor de lux cu numere de armata

Chinezii nu mai pot inmatricula masini de lux si nici automobile care au motorizari mai mari de 3.0 litri cu numere de inmatriculare detinute de armata. Decizia a fost luata in urma presiunilor aparute pe internet. Comisia Militara Centrala din China, condusa chiar de presedintele tarii, Xi Jinping, a decis interzicerea licentelor de inmatriculare ale armatei pentru o lunga lista de modele auto, cele mai multe dintre ele apartinand segmentului de lux.

Aceasta decizie a fost luata, conform ziarului oficial al Armatei Poporului, pentru a mentine armonia sociala, stabilitatea si nu in ultimul rand reputatia armatei. In realitate decizia a fost luata la presiunea publicului, mai ales a celor care utilizeaza platforme de socializare pe internet.
Acestia au atras atentia ca sunt folosite prea multe vehicule de lux si au dovedit-o cu fotografii ale placutelor de inmatriculare ce apartin licentelor militare.

Printre marcile excluse se regasesc Bentley, Porsche, BMW, Mercedes si Lincoln. De asemenea, orice masina cu motor mai mare de 3.0 litri nu poate fi inmatriculata sub licenta armatei.

Share

Leave a Reply

six + 10 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373