Stiri

Presedintele Frantei si premierul Japoniei discuta soarta Aliantei Renault-Nissan

De 3 decembrie 2018No Comments

Soarta Aliantei Renault-Nissan este pusa serios in discutie in urma arestarii CEO-ului Carlos Ghosn, CEO-ul celor doua companii. Nissan l-a eliberat deja din functie pe Carlos Ghosn, dupa ce procurorii japonezi au dispus arestarea sa la Tokyo pentru fals in declaratia de venituri.

Mai mult, Nissan a recunoscut oficial ca a colaborat cu autoritatile nipone privind acuzatiile aduse lui Ghosn si a lasat sa se inteleaga ca Alianta cu Renault a fost impusa de fostul presedinte al companiei, contrar dorintelor companiei.

In acelasi timp, Renault a ales sa-l reconfirme pe Ghosn in functia de director executiv si presedinte al consiliului de adiministratie, in ciuda faptului ca acesta nu si-o poate exercita in acest moment.

Cea mai solida alianta din industria auto este pusa sub semnul intrebarii dupa cele intamplate,  motiv pentru care presedintele Frantei, Emmanuel Macron, si premierul nipon Shinzo Abe vor discuta situatia in cadrul summit-ului G20 din Argentina.

Statul francez detine 15% din actiunile Renault, companie care detine 43% din actiunile Nissan. In schimb, Nissan detine 15% din actiunile Renault fara drept de vot.

Share

Leave a Reply

four × 2 =