Stiri

Prima anvelopa eco-proiectata Michelin, disponibila pe piata

De 23 martie 2021No Comments

Michelin a lansat pe piata modelul e.Primacy, prima anvelopa pentru care s-a publicat o declaratie de mediu privind produsele – Environmental Product Declaration (EPD). Aceasta este clasificata A in ceea ce priveste eficienta energetica si B pentru aderenta pe carosabil umed. Michelin e.Primacy are o rezistenta mica la rulare, ceea ce reduce consumul de combustibil la vehiculele cu motoare termice cu pana la 0,21 litri la 100 km, in vreme ce la modelele EV poate sa le sporeasca autonomia cu pana la 7%. De asemenea, reducerea emisiilor de CO2 poate fi estimata la 174 kg pe parcursul duratei de viata a anvelopei – corespondentul emisiilor de CO2 ale unui vehicul care parcurge mai mult de 1.600 de kilometri.

Banda de rulare incorporeaza tehnologia Maxtouch Construction, care maximizeaza pata de contact la sol si distribuie in mod egal fortele in timpul franarii, acceleratiei si virajelor. Chiar si dupa 30.000 de kilometri, e.Primacy trece in continuare testul european de certificare a franarii pe carosabil umed.

Michelin e.Primacy este disponibil in 56 de versiuni, de la 15 la 20 inci, pentru toate tipurile de vehicule, inclusiv vehicule hibride si electrice. Este deja preferat de multi producatori pentru echiparea de fabrica, fiind disponibil in special pe Citroën C4, Citroën C5 Aircross, DS4 Crossback si Toyota Aygo.

Share