Stiri

Prima Dacia hibrid va fi lansata la Paris, peste o saptamana

De 8 octombrie 2022No Comments

Salonu Auto de la Paris este locul unde Dacia Jogger hibrid va fi lansata in premiera mondiala. Este prima motorizare hibrid a marcii, care pune Dacia pe harta electrificarii si deschide drumul si pentru alte modele de la Mioveni. In acest moment nu se stie sub ce titulatura va fi oferita acesta versiune. Acelasi sistem poarta numele E-Tech in nomenclatorul Renault.

Tehnologia hibrida a modelului Dacia Jogger va fi bazata pe un motor cu benzina de 1.6 litri, insotit de doua motoare electrice (un « e-motor » si un demaror de inalta tensiune), cuplate cu o cutie de viteze multi-mod cu craboti, fara ambreiaj. Franarea regenerativa, combinata cu capacitatea de auto-incarcare a bateriilor de 1,2 kWh (230V) si cu randamentul cutiei automate asigura ca rularea in oras sa desfasoare aproape 80% din timp in regim electric. Consumul de carburant este astfel diminuat cu pana la 40% fata de un motor termic echivalent in ciclu urban, fara schimbarea obiceiurilor de conducere.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373