Stiri

Prima imagine cu Polestar 3: 510 CP si 600 km autonomie electrica

De 29 septembrie 2022No Comments

Polestar, marca de sine statatoare desprinsa din constructorul suedez Volvo, isi va prezenta, pe data de 12 octombrie, primul SUV electric din gama. Deniumit Polestar 3, acesta urmeaza a fi construit pe aceeasi platforma ca si viitorul Volvo EX90, succesorul electric al actualului XC90, ce isi va face la randul lui debutul mondial pe 9 noiembrie.

Apartenenta noului Polestar 3 la noua arhitectura 100% electrica SPA2 dezvoltata in tandem cu cei de la Volvo va presupune o infuzie extrem de serioasa de tehnologie. Primul sUV din istoria marcii Polestar va avea nu doar o putere de procesare absolut uriasa, asigurata de NVIDIA, cat si o lista lunga de sisteme de asistenta, la rafinarea carora au lucrat companii de renume din industrie, precum Zenseact, Luminar sau Smart Eye.

Conform informatiilor noul Polestar 3 va utiliza o baterie uriasa, de 111 kWh, suficienta pentru o autonomie WLTP de peste 600 km. Arhitectura pe 800 V va permite timpi de incarcare record, de ordinul zecilor de minute. La momentul lansarii, Polestar 3 va fi disponibil si cu un Performance Pack, care va urca puterea maxima a SUV-ului pana la 510 CP si 910 Nm, pentru un sprint 0-100 km/h de doar 4,7 secunde. In cazul acestei versiuni, autonomia va scadea pana spre 560 km. Toate aceste cifre vor deveni realitate odata cu lansarea oficiala, la Copenhaga.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373