ElectricStiri

Prima imagine: Polestar arata versiunea finala a viitorului GT

De 23 noiembrie 2021noiembrie 30th, 2021No Comments

Polestar 5 se va numi viitorul grand tourer, programat pentru lansare in 2024, iar aceasta este fotografia cu versiunea finala a modelului. Designul si dezvoltarea s-a facut la noul centru din UK, iar Polestar 5 este derivat din conceptul Precept, de la care a preluat multe elemente de stil.

De altfel se poate vedea ca manerele disimulate in portiere au ramas si pe versiunea finala, plafonul alungit si luneta de mici dimensiuni fiind, de asemenea, pastrate. Ca si alura, lateralul se aseamana destul de mult cu al lui Audi e-tron GT, cu care va si concura, de altfel. Este vorba despre o masina mare, cu un ampatament de 3100 mm, cu o alura SF in special la partea din spate, unde are reminiscente subtile de la S90 in ceea ce priveste configuratia stopurilor. De asemenea, ciocanul lui Thor se regaseste sub forma luminilor de zi, intocmai ca la ultimele modele Volvo.

Cum Polestar este unul dintre brandurile care au implementat software-ul Google HMI (Human Machine Interface), era de asteptat ca si Precept sa mearga pe acelasi drum. Functionarea se face cu Android Auto, HMI-ul ruland pe cele doua display-uri, central de 15 inci si al soferului de 12,5 inci.

Interfata plansei de bord se bazeaza pe face recognition, adaptandu-se comportamentului soferului, respectiv tipului de informatii pencarele cauta. Cheia masinii memoreaza setarile personale ale soferului, iar la pornire, ecranul de 15 inci se configureaza conform stilului propriu. O caracteristica a viitorului Polestar 5 o constituie folosirea materialelor compozite sau realizate din reciclarea PERT-urilor, a plaselor pescaresti si a dopurilor de pluta.

Share