Special

Prima masina autonoma din istoria Goodwood va fi un Mustang ’65

De 11 iulie 2018No Comments

Cum Festivalul Vitezei de la Goodwood se apropie, participantii se inghesuie sa-si anunte masinile pe care le vor expune la celebrul eveniment auto.

Printre cei mai exotici „expozanti” se numara un Mustang din 1965 prevazut cu sisteme autonome de condus. Modelul modificat va fi practic prima masina autonoma care va participa la cursa de viteza in coasta. Modelul Mustang autonom este fructul unei aliante intre Siemens si Universitatea Cranfield. Vopsit intr-un argintiu special, modelul autonom este un tribut adus celor 25 de ani de Goodwood Festival of Speed.

Implementarea tehnologiei moderne de condus autonom pe un model clasic a fost o adevarata provocare pentru inginerii care au lucrat la proiect. In primul rand, acestia au avut de furca cu adaptarea directiei si suspensiei originale la sistemele tehnologice care controleaza autonom vehiculul.

In al doilea rand, inginerii au creat o harta tridimensionala a circuitului, pentru a conecta sistemele de ghidare cu pozitia masinii in timpul competitiei, iar acest lucru a fost realizat cu ajutorul tehnologiei furnizate de Bentley Systems.

Siemens si Universitatea Cranfield si-au dat mana pentru acest proiect pentru a crea o punte intre mostenirea istorica a automobilului, intruchipata de un Mustang clasic, si viitorul industriei, concretizat inca de pe acum in masina autonoma.

Share

Leave a Reply

seventeen − seventeen =