Stiri

Prima portiune din Autobahn unde se vrea interzicerea masinilor diesel

De 19 noiembrie 2018No Comments

Germania a fost intr-un fel pacientul zero in saga diesel si tot Germania este fruntasa in ceea ce priveste politica de interzicere a acestui tip de motorizari. VW a trecut peste dieselgate, spunea in urma cu cateva zile actualul presedinte executiv al companiei, un personaj care a avut acces la aceasta functie dupa multiplele scandaluri cu managerii gasiti vinovati de escrocheria trisarii emisiilor.

Chiar si asa, statul german nu a trecut peste cazul diesel si continua, gratie organizarii lui federale, sa dea lovitura dupa lovitura motorului diesel. Dupa ce mai mult orase au pregatit deja legislatii prin care sa interzica anumite tipuri de motoare diesel, in functie de normele de poluare si anul de fabricatie, administratorii unor portiuni din Autobahn incep sa ia masuri similare.

Mai precis, autostrada A40, care leaga localitatile Gelsenkirchen de Essen nu va mai fi eligibila pentru masinile cu motorizari diesel vechi incepand din iulie 2019. Potrivit Ministerului Mediului din Renania de Nord-Westfalia aceasta decizie va fi contentata in instanta.

Recent, un tribunal german a stabilit legalitatea interzicerii masinilor diesel in anumite zone din orasele germane Koln si Bonn, iar in curand orasele Mainz, Stuttgart, Aachen, Frankfurt si Berlin vor interzice chiar si masinile diesel Euro 5.

Share

Leave a Reply

12 + 3 =