Stiri

Prima victima a condusului autonom se uita la Harry Potter in momentul impactului

Share

press01-autopilot-dash-1

Joshua Brown, barbatul de 40 ani ucis in urma accidentului pe care l-a avut un Tesla Model S care folosea sistemul de pilotaj automat – Autopilot – , ar fi urmarit unul dintre filmele din seria Harry Potter in timpul impactului tragic cu un camion.

Frank Baressi, soferul camionului despre care s-a spus ca a facut o manevra de intoarcere in intersectie, a declarat pentru Associated Press ca soferul din Tesla, fost component al trupelor de elita Navy SEAL, se uita la un film pe display-ul masinii, film care inca rula si cand soferul a decedat. Acelasi sofer de camion sustine insa ca nu a vazut cu ochii sai faptul acesta, dar ca auzea scene din filmul cu Harry Potter, iar politia a confirmat ca in masina se afla un DVD player portabil.

Tesla sustine ca sistemul Autopilot se asigura daca mainile soferului sunt pe volan, in caz contrar trimitand numeroase alarme auditive. Daca soferul nu se conformeaza, sistemul automat de condus decelereaza masina. Soferul camionului crede insa ca ori victima tinea mainile pe volan dar nu era atent la drum, ori sistemul automat n-a franat, deoarece el sustine ca nici n-a apucat sa vada masina cand a intrat in trailer-ul sau. Una dintre ipotezele care ar putea explica esuarea sistemului Autopilot inaintate de experti ar consta in culoarea alba a trailerului, care n-a fost distinsa de cerul alb de sistemul care monitorizeaza ceea ce se afla in fata masinilor cu tehnologie autonoma.

Share

Leave a Reply

18 − one =