HighlightStiri

Primele fotografii oficiale cu noua Kia Sorento

De 17 februarie 2020No Comments
;;;;;;

Kia Motors Europe a dezvaluit astazi primele imagini ale exteriorului noii Sorento, inainte de prima sa aparitie publica la Salonul Auto de la Geneva din luna martie. Cea de-a patra generatie Sorento este rezultatul colaborarii intre cele trei studiouri din reteaua globala de design Kia, din Coreea de Sud, Europa si America de Nord. Modelul se bazeaza pe o platforma complet noua si aduce un concept de design pe care publicul european nu l-a mai intalnit la un model al marcii.

Aspectul angular si forma stopurilor trimit cu gamdul la Telluride, modelul care are un mare succes in SUA. Farurile in sine au o noua lumina de zi ‘ochi de tigru’, de tip LED, ce atrag o atentie suplimentara asupra designului, iar din profil, proportiile sunt adaptate pentru a face ca masina sa para mai lunga, cu console fata si spate mai scurte.

Interiorul este spectaculos, cu un touchscreen imens pe consola centrala, asemanator cu cel intalnit la ultimele modele Mercedes-Benz, instrumentar de bord virtual si o configuratie interesanta a interfetei sistemului de climatizare, incadrat de gurile de ventilatie. Deocamdata nu sunt disponibile dateoficiale despre motoare sau sistemele aflate la bordul masinii, insa din informatiile care au “scapat” pe internet ar trebui sa ne asteptam la cruise control adaptiv, sistem autonom de parcare actionat din cheia de contact si franare automata daca masina intalneste obstacol in timpul manevrei de parcare.

Se presupune ca in momentul lansarii noul Sorento va dispune de turbodiesleul de 2.2 litri si de o motorizare hibrid compusa din propulsorul cu benzina de 1.6 litri alaturi de motor electric de aproximativ 60 CP. O versiune plug-in hibrid este prevazuta in viitorul apropiat.

 

Share

Leave a Reply

7 + sixteen =