HighlightStiri

Primele imagini cu noul McLaren Speedtail, succesorul legendarului McLaren F1

De 26 octombrie 2018No Comments
;;;;;;;

Programata pentru astazi, prezentarea oficiala a noului hypercar McLaren Speedtail a fost prefatata de aparitia unei serii de imagini oficiale scapate pe internet care infatiseaza noul model.

Noul McLaren Speedtail infatiseaza un design avangardist, marcat in partea frontala de liniile stilistice ale lui McLaren Senna. Spatele hypercarului reprezinta insa noutatea absoluta, gratie unei estetici care va starni valuri de controverse.

Speedtail intruchipeaza un design care face apel, in acelasi timp, la formele retro si formele futuriste. Usor inestetic, forma alungita a spatelui serveste in  principal criteriilor aerodinamice. Ciudateniile in materie de design continua in cazul jantelor pline, fara spite, implementate doar pe rotile din fata, si continua in cabina unde volanul montat central deschide noi perspective sofatului unei masini de inalta performanta.

Alte doua locuri, cel mai probabil extrem de neconfortabile, sunt amplasate in spatele scaunului soferului. Un display in trei zone acopera toata zona plansei de bord, facand loc insa traditionalelor aeratoare. Mai sus, in dreptul stalpilor A regasim doua ecrane care transmit imagini video cu ceea ce in mod obisnuit soferul ar vedea in oglinzile laterale, care lipsesc cu desavarsire in cazul noului Speedtail.

McLaren Speedtail va avea la baza un tren de rulare hibrid format dintr-un V8 twin-turbo si un sistem hibrido-electric. In regim combinat, Speedtail va beneficia de circa 1 000 cai putere. McLaren anunta ca noul Speedtail va fi cel mai rapid model pe care marca l-a construit pana in prezent, cu o viteza maxima de 391 km/h, iar preturile, fara taxe, vor incepe de la circa 2 milioane de dolari.

 

Share

Leave a Reply

two × 2 =