Stiri

Au fost prezentate primele schite cu RAM 1500 EV

De 3 martie 2022No Comments

Noua strategie a Grupului Stellantis accelereaza electrificarea marcii RAM, astfel ca primul pick-up EV apare in 2024. Deja au fost aratate primele schite ale viitorului model, cu un stil mai dinamic decat al versiunii cu motor cu ardere interna. Noul model va folosi platforma STLA Frame pe care va fi bazat si viitorul Jeep Wrangler, iar bateria va fi furnizata de LG Energy Solution, companie cu care Stellantis planuieste un joint venture in SUA.

Bateriile produse in viitoarea fabrica – cu o capacitate anuala estimata de 40 GWh – vor fi folosite de toate modelele BEV si PHEV ale Grupului produse pe continentul nord american. RAM-ul electric intra in competitie cu modele precum Tesla Cybertruck, Ford F-150 Lightning si Chevrolet Silverado EV, fiecare dintre ele avand deja cereri foarte mari. Pentru moment nu au fost comunicate date tehnice, stiindu-se doar ca va avdea sistem de incarcare rapid la 150 kW.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373