Stiri

Primul Aston Martin Valkyrie este gata de livrare

De 4 noiembrie 2021No Comments
; ; ; ; ; ;

Compania britanica a anuntat ca exemplarul primului client este fabricat, iar livrarea va avea loc in urmatoarele saptamani. Productia celorlalte  149 de unitati Valkyrie coupe se afla in plina desfasuare la Gaydon, unde asamblarea se face manual, iar fiecare masina necesita 2.000 de ora de manopera. Inainte de a fi livrat, fiecare Valkyrie este testat pe circuitul de la Silverstone, acolo unde a avut loc si o mare parte a dezvoltarii hypecarului.

Tobias Moers, CEO Aston Martin, a declarat cu aceasta ocazie: “Este un moment important pentru noi sa finalizam primul hypercar din istoria marcii. Aston Martin Valkyrie a impins la limita toate resursele umane implicate in proiect, dar angajamentul nostru a fost sa producem o masina incredibila, un monopost de F1 pentru drumurile publice.“

Valkyrie a fost dezvoltat impreuna cu Red Bull Racing, fiind echipat cu un V12 hibrid de 6,5 litri, ce dezvolta 1.155 CP si poate ajunge la 11.100 rpm. La dezvoltarea masinii au contribuit si pilotii de Formula 1 Verstappen si Albon, componenti ai team-ului Red Bull Racing, care au efectuat mai multe sesiuni de teste.

Share