Stiri

Primul Volvo electric vine in 2019 cu o caroserie de hatchback

De 29 ianuarie 2018No Comments

Volvo a facut pasi majori in directia electrificarii printr-o gama variata de modele hibride. Insa planurile suedezilor prevad lansarea pe piata a modelelor suta la suta electrice, iar primul dintre acestea va fi un hatchback care are mari sanse sa debuteze in 2019.

Primul model electric Volvo se va baza pe conceptul 40.2 , va pastra in linii mari designul conceptului, si va primi un loc in seria 40, urmand sa aiba dimensiuni similare cu modelele S40 si V40. Hatchback-ul cu forma de coupe va fi construit pe platforma Compact Modular Architecture (CMA), gandita sa gazduiasca o varietate larga de motorizari, inclusiv cele electrice.

Desi nu e nimic oficial, seful departamentului de cercetare si dezvoltare Henrik Green a lasat sa se inteleaga ca va avea o autonomie de 500 km.

Suntem in plin proces de dezvoltare si adoptam frecvent noi idei. E foarte diferit sa dezvolti astazi o masina fata de acum 10 ani”, spune seful de la Volvo. Tot el dezvaluie ca modelul EV va avea o baterie modulara, care ii va permite mai multe versiuni de putere si autonomie. In acest moment, Volvo nu a decis care vor fi valorile pentru versiunea de baza.

Noul model Volvo EV  ar urma sa fie gata in 2019 iar el va deschide valul de masini electrice ale companiei scandinave. Obiectul declarat al celor dela Volvo este sa produca 1 milion de masini electrice pana in 2025.

 

Share

Leave a Reply

1 × four =