HighlightStiri

Producatorii auto vin in ajutorul sectorului medical

De 24 martie 2020No Comments

Criza de ventilatoare pentru paturile de terapie intensiva ale spitalelor din tarile afectate de pandemia de coronavirus a determinat producatorii de automobile sa isi ofere capacitatile de productie in scop medical. Volkswagen a anuntat desemnarea unei echipe speciale care sa studieze posibilitatea folosirii celor 125 de printere industriale 3D in vederea producerii de ventilatoare. Deja se testeaza materiale si se stabililesc furnizori. “Echipamentul medical este un domeniu nou pentru noi. Dar imediat cum vom intelege cerintele si vom primi un proiect, putem incepe productia.”, se preciza in statementul VW.

Si celelalte marci ale Grupului si-au anuntat disponobilitatea de a ajuta. Seful Porsche, Oliver Blume a declarat ca “Strangem idei despre ceea ce am putea face pentru a oferi ajutor umanitar”. BMW si Ford sunt la randul lor disponibile pentru a produce acest gen de echipament. In Italia, Ferrari si Fiat Chrysler Automobiles se afla deja in discutii cu Siare Engineering, cel mai mare producator de ventilatoare din tara, pentru a creste productia acestor echipamente.

In Marea Britanie, un grup de companii, intre care se afla McLaren si Nissan au dezvoltat un prototip al unui ventilator de urgenta, care asteapta aprobarea. Iar peste ocean, General Motors colaboreaza cu producatorul de echipamente medicale Ventec Life Systems pentru a primi asistenta si expertiza necesara demararii productiei de ventilatoare.

Share

Leave a Reply

13 − one =