StiriTehnologie

Proiect Castrol – Sprint Power pentru baterii cu incarcare ultra rapida

De 26 septembrie 2022septembrie 29th, 2022No Comments

Castrol si Sprint Power colaboreaza la un proiect de dezvoltare a celulelor de incarcare ultra-rapida si a pachetelor de baterii pentru vehicule electrice cu baterii (BEV) si vehicule electrice hibride cu celula de combustibil (FCHEV). Doua module de baterii proiectate de Sprint Power, care vor folosi fluidele termice Castrol ON, vor oferi o incarcare de 80% in doar 12 minute.

Colaborarea dintre Castrol si Sprint Power este rezultatul Proiectului CELERITAS, un proiect de 9,7 milioane de lire sterline, care isi propune sa abordeze preocuparile existente ale consumatorilor legate de vitezele de incarcare ale vehiculelor electrice din prezent. Pe langa Castrol si Sprint Power, consortiul include BMW, AMTE Power, ClAS-SIC si Eltrium.

Modulul de baterie hibrid a fost conceput pentru a se potrivi unei potentiale aplicatii FCEV, cu un design optimizat, care vizeaza un raport putere/greutate de 3 kW/kg, excluzand convertorul CC/CC. Modulul poate furniza 5 kWh de energie utilizabila, cu o rata maxima de incarcare/descarcare de 230 kW (105 kW continuu). Atunci cand este adaptat pentru o potentiala aplicatie de vehicul sport, acesta creste la o valoare de 76 kWh de energie utilizabila, cu o rata maxima de incarcare/descarcare de 800 kW (700 kW continuu).

Castrol furnizeaza fluidul sau termic Castrol ON, creat special pentru aplicatii de racire directa, pentru a se asigura ca aceste sisteme de baterii sprint Power pot fi incarcate mai rapid, asigurand performanta si protectie sporite. De asemenea, Castrol foloseste facilitatile sale de ultima generatie de proiectare si testare pentru a se asigura ca versiunile finale ale ambelor sisteme de baterii sprint Power beneficiaza de un design optimizat, care poate face fata solicitarilor extreme generate de incarcarea ultra-rapida.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373