Special

Proiectul hypercarului electric de 1250 CP si 5000 Nm – Tachyon Speed

De 10 noiembrie 2017No Comments
;;;;;;

Directiva este clara. Toata lumea trece pe electrice. Intr-o piata care functioneaza dupa principiile capitaliste si liberalismului economic, toata lumea vireaza catre automobilul electric, desi popularitatea lui este minora.  O fac si supercarurile marcilor auto legendare, insa asta nu e totul. In trecutul recent exista intrebarea daca supercarul electric mai poate fi la fel de performant. S-a dovedit ca daca inca nu e, chiar poate deveni. Acum, la moda, dainuie intrebarea daca va mai fi atat de placut de condus. O intrebare care va fi lasata, in curand, fara sens.

Un curent individual de dezvoltarea ale unor hypercaruri electrice a pornit acum cativa ani iar primele rezultate nu se lasa asteptate. Unul dintre cele mai interesante proiecte de acest fel a fost dezvoltat de Chris Khoury si poarta numele Tachyon Speed, inspirat din particulele ipotetice tahioni, care dupa principiile fizicii teoretice ar putea calatori mai rapid decat lumina, conform unor solutii a ecuatilor relativitatii restranse.

Dincolo de princiipe teoretice, numele nu este ales deloc intamplator, proiectul acestui hypercar dezvaluind o putere de 1250 cai, furnizati de 6 motoare electrice, dar si un cuplu maxim de 5000 Nm.

Caroseria din fibra de carbon, tractiunea integrala si formele aerodinamice care copiaza principiile din aviatie fac din Tachyon Speed  un hypercar electric cu aspect de Jet. Teoretic, hypercarul ajunge la 400 km/h, motiv pentru care franele ceramice nu puteai lipsi din peisaj. Un eleron spate ajustabil si patru aripi fixe pe fata sunt responsabile de aparea aerodinamica de care un asemenea bolid ar avea nevoie.

Dezvoltatorii de la RAESR Rice Advanced Engineering Systems and Research spun ca autonomia in ciclul urban va fi de 240 km, insa la modul in care arata prototipul numai un automobil de mediul urban nu este. La felul in care arata,  Tachyon Speed pare sa aiba mai putine sanse sa devina un hit de piata, insa sunt premizele ca un asemenea bolid sa fie ales drept viitorul Batmobile.

Share

Leave a Reply

16 + fourteen =