Stiri

Proiectul Racing MIMI trece la nivelul MIMI EVO

De 28 martie 2022martie 31st, 2022No Comments
; ; ; ; ; ;

Dupa ce a debutat oficial intr-o cursa in Campionatul National de Viteza in Coasta din 2020 si a avut un program competitional extins in 2021, primul MINI electric de competitie din lume, pe care voom.ro laa si testat aici, este implicat intr-un proces amplu de transformare.

Acum, proiectul este coordonat de Engage Engineering, o echipa de ingineri cu multe performante remarcabile in motorsportul romanesc – de la bipostul Norma M20FC care a dominat absolut Campionatul National de Viteza in Coasta in sezonul 2019, cu Emil Nestor la comenzi, pana la modelul Dacia Duster pregatit pentru Rally Raid. Multi membri din echipa Engage Engineering s-au format in proiectul Blue Streamline de Formula Student al Politehnicii din Brasov.

In ultimele trei luni, MIMI a fost supusa unui program de modificari extinse si acum devine MIMI EVO. Cele mai importante transformari includ un proces amplu de reducere a masei, un nou sistem de franare care include discuri MINI John Cooper Works Brembo si o frana de mana hidraulica, rigidizarea caroseriei si a suspensiilor, monitorizarea sistemului de propulsie si a bateriilor, anularea sistemelor de siguranta activa ale automobilului de strada (ABS, DSC), reconstructia mai multor module electronice si un megafazor AC-DC activ de inalta performanta.

De asemenea, MIMI EVO a primit o revizie completa, un interior refacut si mici reparatii dupa aproape 20 de curse si doua saptamani de teste pe circuit intr-un an si jumatate de activitate.

Echipa tehnica implicata in proiectul MINI EVO ii include din partea Engage Engineering pe Horia Platona, responsabil de proiect, manager si inginer, Costin Paunescu, inginer coordonator, Andrei Necula, inginer motorsport si Andrei Kerekes, inginer elctrician. Din partea BMW Group Romania, in proiect este implicat Vladislav Schirca, inginer.

„Vreau sa le multumesc celor care au fost alaturi de noi la inceputul proiectului. Nu a fost doar o premiera mondiala absoluta pentru marca MINI, dar si un teritoriu nou pentru noi. Fara sprijinul Automobile Bavaria si Vitesco Technologies nu am fi putut face primii pasi in aceasta aventura. acum mergem mai departe cu Engage Engineering. Aveam nevoie pentru urmatorul pas de o echipa cu o experienta bogata in motorsport, care vine cu o noua abordare, orientata catre competitii. Faptul ca folosim numele de EVO arata ca pregatim o transformare semnificativa a masinii”, declara Alexandru Seremet, Corporate Communication Manager BMW Group Romania.

MIMI EVO isi va face debutul pentru 2022 la trofeul Rasnov, 2-3 aprilie, prima etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta.

Share