Stiri

Proprietarii BMW, acuzati de cumpararea voturilor pentru Angela Merkel

De 21 octombrie 2013No Comments

La doi ani distanta dupa ce a iesit la iveala relatia familiei Quandt cu Partidul Nazist din Germania lui Hitler, proprietarii BMW sunt pusi in fata unui nou scandal politic.

Herbert Quandt, patriarhul familiei, a reusits a salveze marca BMW in 1959, cand era in pericol sa fie cumparata de Daimler-Benz. Mostenitorii sai detin acum jumatate din marca bavareza si sunt cunoscuti partizani ai regimuluI Angela Merkel. Relatia cu politicul, devenita o traditie la BMW, a escaladat o noua situatie de nepermis in opinia unor voci venite din directia opozitiei germane. 

 Familiat Quandt, recunoscuta pentru viata retrasa pe care o duce, s-a aflat printre finantatorii camapaniei electorale care a dus la realegerea Angelei Merkel. Quandt sunt acuzati ca au cumparat prin donatii voturi pentru partidul actualului cancelar. Mai mult, Germania a reusit sa blocheze la nivelul UE o lege extrem de nafavorabila pentru cei de la BMW.

Partidul Crestin-Democrat condus de Merkel a acceptat donatii in valoare de 690.000 de euro venite de la membrii familiei Quandt. CDU a specificat ca donatiile nu sunt atribuite vreunei decizii politice, familia Quandt fiind un sustinator vechi a partidului. Un purtator de cuvant al familiei cu actiuni la BMW a tinut sa precizeze ca banii au venit dupa 22 septembrie, ziua alegerilor din Germania.

Uniunea Crestin-Democrata din Germania este formata din doua partide: Partidul Verde si Social-Democrati. Daca liderul Verzilor, a acuzat aceasta donatie, liderul social-democrat –  Joachim Poss – sustine ca momentul donatiei arata clar ca nu a fost vorba despre cumpararea de voturi. 

Indiferent de suspiciunile venite pe baza votului asupra legii emisiilor CO2 la nivel de UE, vot anulat la influenta Germaniei, familia Quandt a respectat legile tarii si a inregistrat la Parlament donatia facuta partidului CDU, lucru necesar in Germania pentru orice donatie mai mare de 50.000 de euro. 

Share

Leave a Reply

3 × one =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373