Stiri

Proprietarul Geely devine cel mai mare actionar Daimler dupa cumpararea de actiuni in valoare de 9 mld. $

De 26 februarie 2018No Comments

Miliardarul chinez  Li Shufu, proprietarul gigantului auto Geely, a devenit cel mai mare actionar individual la Daimler dupa achizitia unei participatii de 9,69% din actiunile proprietarului Mercedes-Benz.

Actiunile cumparate de Li Shufu au valorat circa 9 miliarde dolari. Producatorul auto Geely a cumparat la randul sau actiuni la Daimler dupa ce a cautat sa incheie o alianta cu Mercedes pe partea de tehnologii EV.

Nemtii de la Daimler au anuntat cumpararea noului pachet de actiuni, tranzactie caracterizata drept o investitie privata. „Daimler il cunoaste si il respecta pe domnul Li Shufu, un antreprenor chinez convins de progresul si strategia noastra. Am castigat un investitor pe termen lung si suntem incantati de asta”, mentioneaza compania care detine Mercedes-Benz intr-un anunt oficial.

Miliardrul chinez  Li Shufu devine astfel cel mai mare actionar individual la Daimler, depasind fondul de investitii Kuwait Investment Authority. In prezent, Geely detine marcile auto Volvo, Polestar, compania London Taxi si are 49,9% din Proton, compania asiatica care detine Lotus.

Share

Leave a Reply

two × 2 =