Stiri

Proprietarul Volvo a cumparat o companie care vrea sa faca masina zburatoare

De 16 noiembrie 2017No Comments

Terrafugia, o companie creata de absolventi ai MIT, a fost achizitionata de gigantul chinez Geely, proprietarul marcii suedeze Volvo. Fostii studenti de la MIT au crfeat deja un prototip al masinii zburatoare si au in plan producerea VTOL in serie incepand cu 2023.

Geely a decis sa inveasta in acest segment cu potential si a preluat afacerea celor cinci studenti de la MIT dupa ce au vazut prototipul zburator. Transition, proiectul Terrafugia, este un vehicul cu aripi retractabile, care poate decola in cateva minute de la deschiderea aripilor, insa o potae face orizontal, ca avioanele clasice.  Terrafugia sustine ca aparatul de zbor este omologat si poate fi comandat cu un depozit de 10 000 dolari.

Mai mult, compania cumparata de Geely a dezvoltat si o versiune electrica a acestei masini zburatoare, despre care se spune ca ar avea o autonomie de 800 km si sistem de decolare pe verticala.

Geely devine astfel prima mare companie care intra pe terenul virgin al masinilor capabile sa zboare. Alte proiecte existente pe aceasta nisa sunt cele dezvoltate de Uber si NASA, Toyota pentru Jocurile Olimpice, DeLorean sau chiar producatorul de armament Kalasnikov.

Share

Leave a Reply

2 × two =