HighlightStiri

Prototip Maserati MC20 dedicat lui Sir Stirling Moss

De 14 mai 2020No Comments
; ; ; ;

Maserati a dezvoltat un prototip unic al viitorului model MC20, ca omagiu adus lui Sir Stirling Moss. Designul a fost preluat de la Maserati Eldorado, monopostul pilotat in 1958 la Monza de Moss, in cadrul cupei „Trofeo dei due Mondi”.

Data dezvaluirii nu este deloc intamplatoare pentru marca din Modena, intrucat pe 13 mai 1956 marele campion britanic reusea victoria in Marele Premiu al Principatului Monaco din F1, la volanul unui Maserati 250F. Prin intermediul prototipului MC20 care “poarta” semnatura lui Stirling Moss, Maserati comemoreaza unul dintre cele mai mari nume din istoria sportului cu motor mondial. Lista modelelor Maserati pilotate de pilotul britanic include, de asemenea, modelele Tipo 60 Birdcage, Tipo 61 si 300 s.

Moss a inregistrat 16 victorii in cele 66 de starturi in cursele de Formula 1 si este unul dintre cei mai de succes piloti care nu au castigat niciodata titlul mondial. Dezvoltarea unui prototip MC20 dedicat lui Sir Stirling nu este o coincidenta: prin acest model, marca italiana isi propune sa sublinieze vocatia sa sportiva si, mai ales, sa revina la rolul de lider pe circuitele de curse, dupa cel mai recent campionat mondial castigat in 2010 cu o alta masina extraordinara, MC12.

Sosirea lui MC20 este un eveniment foarte important pentru compania din Modena, nu numai datorita revenirii in motorsport, ci si pentru ca va fi primul model care va adopta un nou motor 100% proiectat, dezvoltat si produs de Maserati.

Share

Leave a Reply

10 − 2 =