HighlightStiri

Prototipul noii Honda Civic foarte aproape de forma finala din 2021

De 18 noiembrie 2020No Comments
;;;;;;;;;

Cea de 11-a generatie a compactei japoneze se pregateste pentru lansarea oficiala din primavara anului viitor. Honda a prezentat imagini cu prototipul versiunii sedan, intr-o forma foarte apropiata de versiunea de serie. Ca si in prezent, Civic va avea si caroserie hatchback.

Comparativ cu actuala generatie, noul model va fi mai lung si mai lat pentru a compensa putin si faptul ca Accord a fost scos din oferta europeana. Caroseria sedan este dedicata in special pietei americane, iar Honda a confirmat deja ca va exista si versiunea de performanta, Civic Type-R.

Din punct de vedere al designului, multe detalii au fost “simplificate”, exteriorul abandonand formele angulare extreme, pentru un stil mai clasic, cu accente premium. Apare o noua semnatura luminoasa a farurilor, iar spatele sedanului denota maturitate si sportivitate. Si habitaclul urmeaza abordarea exteriorului, cu o plansa de bord minimalista, dominata de tableta centrala de noua inci.

Instrumentarul de bord digital este nou, iar ca si comenzi clasice a ramas doar interfata sistemului de climatizare. Pentru moment nu au fost anuntate informatii despre motoare, dar se stie deja ca Honda va electrifica intreaga sa gama de modele pana in 2022. Astfel, Civic ar putea utiliza o solutie derivata din sistemul hibrid e:HEV al modelului Jazz.

Share