Stiri

PSA a finalizat cumpararea marcilor Opel si Vauxhall

De 2 august 2017No Comments

Grupul PSA anunta incheierea achizitiei marcilor Opel si Vauxhall de la General Motors. Impreuna cu Opel si Vauxhall, Grupul PSA devine al doilea cel mai important producator de masini din Europa, cu o cota de piata de 17% in prima jumatate a anului.

Bazandu-se pe aceasta tranzactie si avand, acum, cinci marci auto complementare si bine pozitionate, Grupul PSA isi va consolida prezenta pe cele mai importante piete europene si acest lucru va costitui baza unei cresteri profitablile in toata lumea.

Incepand din luna august, Opel si Vauxhall se dedica construirii unui plan stategic cu ajutorul Grupului PSA, cu obiectivul de a-si restabili principiile economice. Echipele Opel si Vauxhall vor prezenta acest plan in 100 de zile si ii vor asigura executia, mobilizati de sinergiile generate de catre noul Grup, estimate la aproximativ 1.7 milioane pe an la jumatatea trimestrului. Incheierea acestei tranzactii marcheaza un pas important in dezvoltarea Grupului PSA, care a fost posibila datorita angajamentului puternic al echipelor implicate.

Comitetul de Supraveghere doreste sa multumeasca presedintelui Carlos Tavares si directorului financiar Jean Baptiste de Chatillon pentru implicarea in aceasta tranzactie ca parte a Comitetului de Management.

In ceea ce privesc provocarile aparute pentru Grupul PSA, se considera necesara motivarea in legatura cu implementarea planului de redresare al firmei Opel, in conditii care vor fi specificate la o data ulterioara. In paralel, achizitia operatiunilor financiare europene ale General Motors este in curs, supusa validarii de catre diferitele autoritati de reglementare si este planificata pentru a doua jumatate a anului 2017.

Carlos Tavares, Presedinte Consiliului de Administratie al grupului PSA, a declarat: „ Incepem, astazi, cu Opel si Vauxhall o noua faza in dezvoltarea Grupului PSA. Acest proiect a devenit o realitate in numai cateva luni, datorita muncii remarcabile in echipa si vreau sa le multumesc tuturor. Vom folosi aceasta oportunitate pentru a construi ajuntandu-ne reciproc si pentru a atrage noi clienti datorita implementarii planului de performanta pe care Opel si Vauxhall il vor implementa. In paralel, executarea planului Push to Pass ramane o prioritate de top pentru noi si ne vom concentra pe realizarea obiectivelor.  Avem incredere in impulsul pe care aceste strategii il vor crea pentru beneficiul tuturor actionarilor.

Share

Leave a Reply

3 × 2 =