Stiri

Range Rover Sport la o noua generatie

De 11 mai 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ;

Noul Range Rover Sport a fost lansat in premiera mondiala in Islanda, in cadrul unui eveniment spectculos, reusind inca de la debut ascensiunea impresionanta a unui deversor. Jessica Hawkins, pilot-cascador în seria James Bond, s-a aflat la volanul masinii care a urcat pe barajul Karahnjukar – cel mai mare baraj de acest tip din lume – cu un debit de 750 tone de apa pe minut. 

A fost o demonstratie in spiritul marcii, care duce la extrem abilitatile off-road. Aceasta generatie merge mai departe si opfera o serie de motorizari termice, hibrid si PHEV, cu puteri intre 250 CP si 530 CP.

Dieselurile cu sase cilindri in linie, de 3 litri si tehniologie mild hibrid au 250, 300 si 350 CP, iar benzina 3.0 turbo aceeasi configuratie dezvolta 360 sau 400 CP. V8-ul biturbo de 4.4 litri vine cu cea mai mare putere din gama, 530 CP, in vreme ce PHEV-urile au sistemul format dintr-un 3.0 benzina si un motor electric, cu puteri totale de 440 sau 510 CP. Autonomia full electrica declarata oficial, oferita de bateria de 38,2 kWh, ajunge la 113 km, iar sistemul de incarcare poate lucra la puteri de pana la 50 kW. 

Luxul interior trece la un nivel superior comparativ cu vechea generatie, sistemul multimedia Pivi Pro si dispay central de 13,1 inci, scaune fata cu 22 de reglaje electrice, ventilatie masaj si incalzire, boxe in tetiere, materiale premium si mai mult spatiu pe bancheta.

Caroseria a crescut in lungime cu 7 cm, ajungand la 4,95 metri si a pastrat detaliile estetice specifice versiunii Sport: montanti negri, DRL-uri subtiri, plafon plonjat. In plus lipsa manerelor clasice ale portierelor a devenit o solutie “normala” pentru toate modelele marcii.

Toate motorizarile RRS sunt asociate cu transmisie ZF cu opt trepte si sistemul Terrarin Response 2, cu reductor, punte spate cu roti directoare, diferential spate autoblocant si functie Torque Vectoring. In modul off-road, suspensia pneumatica ridica masina pana la obtinerea unei garzi la sol de 28 de centimetri, cu aptitudinea de a traversa vaduri de apa cu adancime de 90 cm.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373