StiriTehnologie

ReachNow, noul program de car-sharing de la BMW

De 11 aprilie 2016No Comments

bmw

Sub noul nume de brand „ReachNow”, BMW Group a lansat in Seattle (SUA) un serviciu de car sharing imbunatatit. Programul se bazeaza pe modelul de succes al afaceri care in prezent opereaza in Europa sub numele „DriveNow”. Clientii din SUA vor avea posibilitatea, in curand, sa aleaga servicii suplimentare orientate spre viitor pentru o mobilitate individuala personalizata. ReachNow incepe la Seattle cu o flota initiala de 370 de automobile BMW si MINI. 20% din intreaga flota este formata din automobile BMW i3 cu propulsie electrica. Pe langa Seattle, ReachNow se va extinde in viitor si in alte orase din SUA.

Aceasta decizie este in conformitate cu strategia NUMBER ONE > NEXT a companiei, asa cum a fost subliniata de presedintele Consiliului de Administratie al BMW AG, Harald Krüger, in urma cu trei saptamani. Strategia prevede ca dezvoltarea serviciilor de mobilitate orientate spre client vor reprezenta unul dintre domeniile principale de business ale companiei in anii ce vor urma.

Peter Schwarzenbauer, membru in Consiliul de Administratie al BMW AG si responsabil pentru MINI, BMW Motorrad, Rolls-Royce, After Sales si Servicii de Mobilitate, a declarat la lansarea ReachNow in Seattle: „In acest moment, suntem martorii unei perioade extrem de interesanta in dezvoltarea industriei auto. Pe buna dreptate, clientii nostri se asteapta la solutii simple si rapide pentru cerintele lor de mobilitate individuala, in special in regiunile metropolitane. Acesta este motivul pentru care suplimentam modelul nostru clasic de afacere cu servicii suplimentare care fac viata mai usoara pe sosea pentru oamenii din marile orase. Sunt multumit ca, prin infiintarea marcii ReachNow, putem sa oferim clientilor din Seattle <<mobilitate on-demand>> – mobilitate cand este necesara, din singura sursa. Prin acest serviciu, construim pe conceptul DriveNow, modelul nostru european de afaceri care este de un real succes, si il aducem la nou nivel in SUA. Seattle este un oras inovator si orientate international, care il face sa fie locatia perfecta pentru lansarea acestor servicii„.

Inregistrare usoara prin smartphone
Noii membri se pot inregistrat la ReachNow in doar cateva minute cu ajutorul camerei de la smartphone, inclusiv verificarea permisului de conducere si garantia prin cardul de credit. Nu este necesara deplasarea la biroul reprezentantei pentru identificare. Clientii ReachNow pot pleca imediat cu automobilul inchiriat. Smartphone-ul clientului sau cardul trimis prin posta clientului reprezinta cheia automobilului.

RideCell ca sistem partener al ReachNow
Partenerul ReachNow in SUA este RideCell. Compania start-up de tehnologie din San Francisco este partener al BMW i inca din 2014, prin intermediul unui pachet minor de actiuni detinut de BMW i Ventures. Acum, RideCell este sistem partener al ReachNow si este responsabila pentru platforma IT platform si toate interfetele de client ce raspund de rezervari si facturare.

DriveNow din Europa serveste ca model
Asemenea DriveNow in Europa, ReachNow utilizeaza ceea ce este cunoscut drept principiul free-floating, in care automobilele sunt distribuite liber pe o zona urbana in locul unor statii fixe de predare-primire. Prin intermediul unei aplicatii de smartphone, membrii pot vedea locatiile automobilelor disponibile, pot face o rezervare, pot fi indrumati spre automobilul selectat, il pot deschide fara cheie si il pot conduce. Utilizarea automobilului este taxata la minut. Cand automobilul nu mai este necesar, poate fi lasat in spatiul de parcare permis, oriunde in cadrul zonei urbane.

Programul de plati
Toate modelele sunt taxate cu un tarif de 0,49 dolari per minut de utilizare a automobilului si o intrerupere a calatoriei (parcare) de 0,30 dolari per minut. Flota de automobile cuprinde modelul electric BMW i3, BMW 328i si MINI Cooper. Taxa unica de inregistrare este de 29 de dolari. ReachNow este lansat cu o oferta speciala de doar 0,41 dolari per minut de utilizare si fara taxa de inregistrare. Toate tarifele includ asigurare, combustibil, electricitate, costuri de parcare, taxe si impozite.

Share

Leave a Reply

3 × 5 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373