Stiri

Record mondial 0-100 km/h doborat de studenti olandezi

De 2 octombrie 2013No Comments

Un grup de studenti olandezi au demonstrat ca nu e nevoie de intregi departamente de cercetare si dezvoltare si de investitii de miliarde de euro pentru a dobora un record mondial.

Studentii din Olanda au creat un monopost electric care a devenit cel mai rapid vehicul electric din lume la capitolul acceleratie de la 0 la 100 km/h. Mai precis, monopostul a stabilit noul record mondial la 2,15 secunde, o imbunatatire substantiala de la vechiul record de 2,68 secunde.

Tim de Moree, managerul acestui proiect, a declarat: „Speram sa ajungem la 2,30 secunde in conditiile date, dar nu ne-am asteptat deloc la acest timp fabulos”. In mod surprinzator, olandezii au reusit sa bata si recordul masinilor de serie (2,3 secunde), detinut de Ariel Atom V8.

Modelul electric a fost creat la Universitatea Tehnologica Delft si vine cu patru motoare electrice montate pe fiecare roata, capabile sa dezvolte impreuna 135 cai putere. La volan s-a aflat Marly Kuijpers, cel mai usor membru al echipei, singurul care a reusit sa se strecoare in monopostul cu o masa de 145 kg.

Share

Leave a Reply

3 + 17 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373