Stiri

Record Mondial: Tractorul autonom Valtra inlatura zapada cu o viteza de 73,171 km/h

De 22 august 2018No Comments

Nokian Tyres si Valtra au stabilit recordul modial pentru inlaturarea zapezii cu un tractor autonom. Recordul de viteza a fost stabilit in martie 2018, folosind un tractor autonom Valtra T254 Versu, echipat cu anvelope Nokian Hakkapeliitta TRI. Functionand fara ajutorul unui sofer, tractorul a deszapezit o sosea inchisa din sudul Finlandei cu o viteza de 73,171 km/h (45,466 mph).

Valtra T254 Versu a primit titlul de Tractorul Anului 2018 si este foarte apreciat, atat de constructori, cat si de fermieri pentru versatilitatea de care da dovada in agricultura, munca forestiera si activitati municipale pentru intretinere. T254 Versu, in varianta standard, vine echipat cu interfata SmartTouch pentru utilizatori, care a fost laudat, pe scara larga, de operatorii de tractoare pentru intuitivitatea sa.

Pentru multi dintre clientii nostri, usurinta utilizarii cotierei SmartTouch a redus pragul pentru investitii in tehnologii precum auto-orientarea, management-ul activitatilor si telemetria care, in trecut, erau considerate prea complicate. In acelasi timp, se observa o crestere a cererii pentru noile tehnologii care ajuta la eficientizarea muncii si care se integreaza cu sisteme deja existente de business. Suntem devotati furnizarii de tehnologii inovatoare pentru tractoarele noastre SmartTouch”, declara Mikko Lehikoinen, Directorul de Marketing al Valtra EME.

Recordul pentru viteza a fost stabilit in conditii de siguranta si cu implicarea unor echipe de cercetare din partea Nokian Tyres si Valtra. Interesul pentru tehnologia autonoma este in crestere pentru logistica, utiliaje rutiere si agricultura. Fiind cel mai important producator nordic de tractoare, Valtra are in spate o lunga istorie in realizarea de masinarii adaptate activitatilor de intretinere a soselelor in conditii de iarna. Datele preluate din recordul pentru viteza furnizeaza informatii valoroase pentru cercetari viitoare din domeniul tehnologiei autonome.

Depasirea vitezei obisnuite pentru tractoare cu instrument montat in partea din fata, pe o suprafata alunecoasa, pune atat tractorul, cat si anvelopele la incercare. Modelul blocurilor benzii de rulare al anvelopelor Hakkapeliitta TRI au fost special proiectate pentru a oferi stabilitate pe suprafate acoperite cu gheata si zapada.

Share

Leave a Reply

16 − fourteen =