Stiri

Record pe Nurburgring pentru Seat Leon Cupra

De 3 martie 2014No Comments

Constructorul spaniol a reusit sa doboare recordul pe Nurburgring pentru o masina de serie cu tractiune fata.

Avandu-l la volan pe Jordi Gene, pilot Seat in campionatul de turisme, noul Leon Cupra a obtinut un timp de 7 minute si 58,4 secunde, detromand astfel modelul Renault Megane RS Trophy care detinea acest titlu din anul 2011, cu un timp de 8 minute si 7,97 secunde.

A fost folosit un Seat Leon Cupra de serie, echipat cu anvelopele Michelin Pilot Sport Cup 2 care se regasesc pe lista de optionale ale acestui model, asadar recordul a fost omologat. Cu o viteza medie de 154,9 km/h, noul Leon Cupra este oficial cea mai rapida masina cu tractiune fata de pe Nurburgring.

Dealtfel, noul model este si cel mai rapid din gama constructorului spaniol, sub capota aflandu-se un motor turbo de doi litri care livreaza 280 catre puntea fata prin intermediul unei cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj.  Demarajul pana la 100 km/h se realizeaza in 5,7 secunde, in timp ce viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h.

Share

Leave a Reply

four − 3 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373