Stiri

Redresarea Peugeot incepe sa capete contur

De 20 ianuarie 2014No Comments

Producatorul francez, grav afectat de criza economica, este pe cale sa faca rost de banii necesari pentru a iesi din impas, insa chinezii de la Dongfeng, care vor investi aoaturi de guvernul francez, au pus patru conditii.

O sursa din interiorul companiei a declarat pentru Le Figaro ca guvernul francez si Dongfeng vor investii ficare cate 800 milioane de euros pana la sfarsitul acestui an. In aceasta situatie, familia Peugeot va fi nevoita sa aduca 120 milioane de euro pentru a nu fi complet eclipsata de care cei doi.

Banii vor fi folositi pentru cresterea cotatiei la bursa prin lansarea de modele noi intr-un ritm sustinut, scopul final fiind comercializarea de actiuni la un pret cat mai bun.Peugeot are nevoie de aproximativ trei miliarde de euro pentru a reveni pe linia de plutire si a scapa de griji.

Deocamdata nici una dintre cele trei parti nu a facut vreo declaratie, insa este posibil ca intelegerea sa fie facuta publica cel tarziu luna viitoare. Presedintele consiliului de administratie, Thierry Peugeot, se opune oarecum acstei tranzactii, deoarece Dongfeng a declarat ca va investi in Peugeot doar daca vor fi indeplinite patru conditii, printre care se afla si numirea unui presedinte al consiliului de administratie care sa nu aibe legatura cu familia Peugeot. Celelalte trei conditii ar fi ca cei trei investitori sa detina parti egale, sa existe o limita pentru cate actiuni poate detine familia Peugeot, precum si eliminarea votului dublu.

Pentru prima oara in istorie, familia Peugeot va pierde controlul companiei, din pacate insa nu prea exista alte alternative pebtru scoaterea Peugeot din impasul financiar in care se afla.

Share

Leave a Reply

five × four =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373