Stiri

Renault a devenit proprietarul AvtoVAZ

De 30 iunie 2014No Comments

Alianta Renault-Nissan a negociat inca din 2012 cu autoritatile de la Moscova preluarea celui mai mare producator rus de automobile – AvtoVAZ. Intelegerea de atunci prevedea ca in iunie 2014, Renault sa devina proprietarul gigantului auto rusesc.

Un purtator de cuvant al marcii franceze a anuntat ca in 18 iunie anul curent s-au semnat actele preluarii. Renault detine acum 67,1% din actiunile unui holding rusesc care controla 74,5% din AvtoVaz. Holdingul Rostec a ramas actionar minoritar.

AvtoVaz a terminat anul trecut cu pierderi, din cauza scaderii cresterii economice din Rusia iar criza din Ucraina si sanctiunile impuse Moscovei nu anunta vremuri bune pentru producatorul marcii Lada. Cu toate acestea, Renault se declara increzator in parteneriatul pe care il are in Rusia. Preluarea companiei de catre francezi a dus la o restructurare imediata.

Nu mai putin de 13.000 de angajati AvtoVAZ au fost concediati iar fabrica din Togliatti isi miscoreaza serios productia pe fondul vanzarilor slabe la modelele Lada. Renault a inceput investitia in industria auto rusa inca din 2008, cand a platit 1 miliard de dolari pentru 25% din actiunile companiei AvtoVAZ. 

Share

Leave a Reply

eleven + sixteen =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373