HighlightStiri

Renault a prezentat noul Clio

De 30 ianuarie 2019No Comments
; ; ; ;

Renault prezinta noul Clio, a cincea generatie a unui model de referinta  vandut deja in 15 milioane de exemplare. Lansat in 1990, Clio a devenit cel mai bine vandut model la nivel mondial al Grupului Renault. Considerata cel mai adesea cea mai iubita masina frantuzeasca, aceasta si-a crescut vanzarile chiar din 2013, devenind lider al segmentului B in Europa. Intre 2012 si 2018, in fiecare an, s-a vandut mai bine decat anul precedent, asigurand o performanta comerciala exceptionala.

Mai modern, mai atletic, noul Clio se bazeaza pe ADN-ul care i-a garantat succesul timp de aproape 30 de ani. Acesta valorifica fiecare dintre punctele forte ale celor patru generatii anterioare pentru a deschide un nou capitol al evolutiei sale.

Interior

O componenta cheie a noului „Smart Cockpit”, ecranul multimedia de 9,3 inch (de doua ori mai mare decat versiunea de 7 inch) este cel mai mare ecran existent vreodata pe un model Renault. Tableta verticala si curbata, inspirata de cea disponibila pe modelul Espace, mareste vizual tabloul de bord, confera interiorului o senzatie mai moderna si imbunatateste vizibilitatea ecranului. Orientat catre sofer, ecranul, cu noul sistem conectat EASY LINK, cuprinde toate functiile multimedia, navigatie si infotainment, precum si setarile MULTI-SENSE, toate fiind remarcabil de simplu de utilizat.

Ecran digital

Pentru prima data, Noul Clio este echipat cu un ecran digital care inlocuieste afisajul analogic traditional. Tehnologia a fost adoptata direct de la segmentele de varf. Cu o marime de 7 pana la 10 inch, ecranul TFT poate fi utilizat pentru a personaliza experienta de conducere intr-o maniera extrem de intuitiva. Versiunea de 10 inch va include navigatie GPS pe ecran. Cu cele doua versiuni de 9,3 inch si 10 inch, Noul Clio propune cele mai mari ecrane din segmentul sau.

Panoul de bord

O atentie deosebita a fost acordata calitatii tabloului de bord al modelului Clio. Acesta este impartit in trei parti: un panou superior cu un strat de spuma, un panou central personalizabil si o zona inferioara care gazduieste componente functionale, cum ar fi torpedoul. Forma de unda a bordului ofera latime vizuala suplimentara habitaclului. Aceasta impresie este accentuata in continuare de formele orizontale ale aeratoarelor centrale si laterale. Sub ecranul central, o atentie meticuloasa a fost acordata ergonomiei, cu butoane „pian” si butoane de control pentru aerul conditionat, cu acces direct pentru o utilizare mai usoara de catre sofer.

Design exterior

Modelul isi pastreaza expresivitatea si profilul elegant. In partea din fata, capota incorporeaza o linie sculptata. Calandrul devine mai mare, iar bara de protectie din fata este mai  bine evidentiata cu ajutorul unei grile care asigura racirea optima a motorului. In ceea ce priveste dimensiunile laterale, Clio V este scurtat cu 14 milimetri (lungime 4048 mm, latime 1798 mm), insa asigura mai mult spatiu in habitaclu. Caroseria este mai joasa cu pana la 30 de milimetri (inaltime 1440 mm) pentru o performanta aerodinamica si sportivitate mai bune. Rotile de 17 inch (in functie de versiune) imbunatatesc dinamica vehiculului. Detaliile precum antena, proiectoarele cu LED-uri, portbagajul si linia cromata in jurul suprafetei laterale vitrate sustin modernizarea design-ului exterior si, ca in cazul interiorului, imbunatatesc calitatea perceputa.

Noul Clio INITIALE PARIS

Semnatura INITIALE PARIS primeste un aspect deosebit pe Noul Renault Clio. Disponibila pe numeroase modele din gama Renault (Captur, Scénic, Talisman, Koleos si Espace), semnatura INITIALE PARIS se intoarce pe Noul Clio, cu o abordare de design complet noua, care aduce clientilor tot ce este mai bun din expertiza Renault. La exterior, Noul Clio INITIALE PARIS se remarca prin stilul pur si extrem de elegant. Detaliile cromate incadreaza spatiul vitrat, partea de jos a portierei si grila. Aceasta din urma are bagde INITIALE PARIS, la fel ca si aripa din fata. Stilul distinctiv este sustinut de antena integrata si de jantele speciale de 17 inch. In interior, Noul Clio INITIALE PARIS este disponibil cu doua scheme de culori: Negru si Sand Grey. Rezervate exclusiv pentru aceasta versiune, scaunele din piele captusita, cu designul lor special, sunt cu adevarat deosebite. La randul sau, volanul este acoperit cu o spuma imbracata in piele speciala. Povestea de succes a generatiilor anterioare, inceputa in 1991 prin Clio Baccara, este perpetuata acum prin Noul Clio, cu o semnatura INITIALE PARIS chiar mai eleganta si mai atent lucrata, care aduce soferului o senzatie unica atunci cand se afla la bord.

O noua versiune inspirata de Renault Sport

Renault Sport introduce noua sa linie R.S. Line pe Noul Clio, care va înlocui treptat linia actuală GT-Line. Fiind unul dintre pionierii in ceea ce privește optiunea de pachet sport, modelul a susținut cu fermitate strategia gamei Renault Sport pe toate piețele din 2010. Cu o ofertă mai evoluata si mai bogata, RS Line reprezinta mai mult decat o schimbare de nume pentru versiune.

Share

Leave a Reply

five × three =