Stiri

Renault dezvaluie Twin-Z Concept, viitorul Twingo

De 9 aprilie 2013No Comments

Renault a dezvaluit noul concept electric Twin-Z, un prototip despre care se spune deja ca va influenta noua generatie a modelului Twingo.

Conceptul este un supermini electric cu cinci usi care utilizeaza un motor electric si are tractiunea pe puntea spate. Cu o masa de doar 980 kg, conceptul beneficiaza de doar 67 cai putere si poate atinge o viteza maxima de 80 km/h. 

Ceea ce este mult mai interesant tine de modul in care inginerii au ales sa maximizeze spatiul. Folosind un sistem sofisticat de suspensii, Renault a mutat rotile catre colturile masinii pentru a obtine un spatiu interior cat mai generos.

Masina este rezultata din colaborarea pe care Renault o are cu designerul britanic Ross Lovegrove. Lumina ambientala de la interior preia nuanta caroseriei, astfel incat sa fie obtinut un efect unic.

Daca conceptul are o puternica tenta futurista, viitorul Twingo va fi disponibil cu 3 si 5 usi, fata sistemul de deschidere de care  dispune Twin-Z dispune, si va putea fi personalizat in diferite feluri, pentru a putea concura cu Opel Adam sau Fiat 500.

Robert Gherghe
robert@voom.ro

Share

Leave a Reply

4 × 5 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373