HighlightStiri

Renault il reconfirma pe Carlos Ghosn in functiile de conducere

De 21 noiembrie 2018No Comments

Carlos Ghosn, presedinte executiv Renault si fost presedinte executiv Nissan, a fost arestat la Tokyo pentru incalcarea mai multor legi in ceea ce priveste declaratia sa de venituri. Daca Nissan a anuntat inca dinaintea arestului demiterea omului care conduce cea mai puternica alianta auto din lume– Renault-Nissan-Mitsubishi -, reactia celor de la Renault este diferita

Statul francez, unul dintre actionarii cei mai importanti la Renault (15%), pare ca doreste ca Ghosn sa fie demis. Intr-o pozitie oficiala, Bruno Le Maire, ministrul de finante francez, a declarat ca actualul presedinte „nu se mai afla intr-o pozitie care-i permite sa conduca Renault”. Ministrul de Finante din Franta spune ca e nevoie imediat de asigurarea unui interimat si sugereaza ca COO-ul Renault, Thierry Bollore, ar urma sa preia interimatul.

Programata astazi, intalnirea consiliului de administratie Renault a stabilit ca „domnul Ghosn, aflat in incapacitate temporara de exercitare a functiei, ramane presedintele executiv si presedinte al consiliului de administratie”.

Daca Nissan si Mitsubishi l-au demis deja pe Ghosn, Renault continua sa-l sprijine pe managerul auto si ofera interimatul functiei de CEO lui Thierry Bolloré, in timp ce sedintele board-ului vor fi prezidate de Philippe Lagayette, seful biroului parizian al J.P. Morgan.

Mai mult conducerea Renault lanseaza un prim atac la adresa aliatilor de la Nissan, cerandu-le probe care sa demonstreze ilegalitatile financiare facute de Ghosn, in baza principiilor de transparenta, incredere si respect reciproc care stau la baza Aliantei.

Share

Leave a Reply

17 + nine =