Stiri

Renault investeste 1 miliard Euro pentru a construi masini electrice in Franta

De 20 iunie 2018No Comments

Renault anunta investitii masive in patru fabrici franceze, cu o valoare cumulata de circa 1 miliard Euro. Renault va investi aceasta suma pentru dezvoltarea si producerea de vehicule electrice pe teritoriul francez.

Primul efect al acestei investitii va fi construirea unei noi platforme la fabrica Douai, platforma ce urmeaza sa fie fie folosita la nivel de Alianta Renault-Nissan-Mitsubishi. Mai mult, capacitatea fabricii care asambleaza modelul electric Zoe, situata in Flins, va fi dublata, iar in fabrica Cleon, unde se produc motoare electrice, capacitatea de productie se va tripla.

In plus, din 2021, Renault va introduce o noua generatie a motorului electric. In cele din urma, Renault va opera modificari in fabrica din Maubeuge pentru a permite extinderea productie la modelul electric Kangoo Z.E.

„Investitiile noastre in Franta pentru vehiculele electrice vor mari competivitatea si valoarea facilitatilor de productie franceze”, a declarat Carlos Ghosn, CEO Renault-Nissan. Ghosn fusese criticat in trecut de oficiali ai statului francez, actionar al marcii Renault, pentru politica sa de migrare a productiei catre alte regiuni ale lumii in defavoarea fortei de munca din Hexagon.

Share

Leave a Reply

20 − 4 =