Stiri

Renault Megane E-Tech a castigat titlul Masina anului 2023 in Romania

De 8 decembrie 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

Competitia Masina Anului in Romania, ajunsa la ce-a de-a 24-a editie, a avut loc la Academia Titi Aur, o locatie ce a devenit deja traditionala pentru acest eveniment. Din cei 13 membri ai juriului Asociației Presei Auto din Romania (APAR) 6 au plasat modelul Renault pe primul loc. Astfel, Megane E-Tech a acumulat 149 de puncte, cu 7 mai mult decat modelul de pe locul secund, Dacia Jogger.

Prezent la eveniment, Cristian Nevzoreanu – Director Afaceri Publice, Comunicare & CSR Renault Group Romania a declarat: ”Ma bucur foarte mult sa recunoastem impreuna atributele lui Renault Megane E-Tech si nu doar noi, ci si cumparatorii. Ca dovada, in Romania avem deja peste 700 de comenzi, iar in Europa peste 50.000. Masina a fost un succes imediat, i-ati vazut caracteristicile: 220 CP, autonomie de pana la 450 de km, bordul exceptional, cu Google Services, 5 stele Euro NCAP si multe sisteme de siguranta. Suntem onorati si acest premiu este meritat de toti colegii din Grupul Renault, atat din Romania, cat si din Franta, care au lucrat si lucreaza in continuare ca aceasta masina sa fie un succes si o prezenta mai mult decat relevanta pe piata masinilor electrice din Romania.

Doar primele doua locuri au acumulat peste 100 de puncte. Pe treapta a treia a podiumului s-a clasat Opel Astra (94 de puncte), urmand, in ordine, Kia Sportage (91 de puncte), Citroen C5X (84 de puncte), VW ID.5 (78 de puncte), Toyota Corolla Cross (73 de puncte) si Alfa Romeo Tonale (69 de puncte).

Editia din acest an a inregistrat si o premiera, in finala ajungand in mod exceptional opt modele fata de sapte, datorita unei situatii de balotaj la preselectie, comitetul de organizare preferand sa mentina in finala toate modelele aflate la balotaj pentru ultimul loc. 

„In numele APAR si al Comitetului de organizare al competitiei nationale Masina Anului in Romania, vreau sa le multumesc prietenilor nostri de la Academia Titi Aur, personal lui Titi Aur care sunt de atatia ani alaturi de noi in realizarea testelor juriului APAR. Cu ajutorul Academiei, am ridicat la nivel european calitatea si acuratetea testelor efectuate pentru a vota cat mai obiectiv marea castigatoare. Este o traditie la care tinem si pe care ne dorim sa o pastram si in anii care vin!” a declarant Dan Vardie, Presedintele de onoare al APAR si al Comitetului de organizare al MAIR 2023.

Clasament final Masina Anului 2023 in Romania

  1. Renault Megane E-tech 149 puncte
  2. Dacia Jogger 142 puncte
  3. Opel Astra 94 puncte
  4. Kia Sportage 91 puncte
  5. Citroen C5X 84 puncte
  6. Volkswagen ID.5 78 puncte
  7. Toyota Corolla Cross 73 puncte
  8. Alfa Romeo Tonale 69 puncte
Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373