HighlightStiri

Renault Megane R.S Trophy-R, nou record la Suzuka

De 28 noiembrie 2019No Comments

In linie cu recordurile inregistrate la Nurburgring si Spa-Francorchamps pentru masinile din clasa lui, Renault Megane R.S Trophy-R stabileste un record oficial absolut pentru un model de serie de clasa compacta pe circuitul de la Suzuka, Japonia. Timpul inregistrat a fost de 2’25″454, la volan aflandu-se pilotul Laurent Hurgon, care detine mai multe recorduri la volanul precedentelor generatii. Circuitul de la Suzuka are o lungime de 5,8 km, pe care sunt presarate 18 viraje.

Megane R.S Trophy-R a fost dezvoltat ca un model de curse de o echipa ce a fost atenta la trei aspecte: reducerea la maximum a masei masinii (pana la 130 kg in minus comparativ cu un Megane R.S Trophy, excluzand optiunile), aerodinamica imbunatatita si o modificare radicala a puntii motoare (cea fata). Motorul dezvolta 300 CP, asigurand masinii un sprint 0-100 km/h in 5,4 secunde si o viteza maxima de 262 km/h.
Renault Megane R.S Trophy-R este produs in serie limitata de 500 de exemplare, pretul de pornire pentru piata franceza fiind de 55.000 euro.

Share

Leave a Reply

14 + fourteen =